Josephine Fagrell

Kombination av jobb & studier

Är det inte påfrestande att jobba varje helg när du samtidigt pluggar?
Den frågan får jag ofta. De flesta hade svarat ett solklart ja på den frågan, men det kommer inte jag att göra. Anledningen till att jag började plugga är för att kunna ha nytta av det på mitt jobb och givetvis för att jag tycker att det är otroligt intressant med turism. Man är olika. Jag tycker verkligen om att jobba och pluggar i mestadels för att jag vet att det är viktigt. På jobbet har jag även en del av mitt sociala liv, vilket gör att jag inte missar allt för mycket utanför. Det är självklart tråkigt när nära vänner firar födelsedagar eller har roliga saker på gång. För det mesta brukar vi lösa så att det går under veckodagarna istället, men de gångerna de inte går att lösa, går helt enkelt inte att lösa. Det är ingen idé att klaga över det.

Allt blir vad man gör det till. I högskolan går man inte i skolan varje dag utan det krävs mycket självdiciplin. Du sitter hemma eller i biblioteket och pluggar och har föreläsningar några enstaka gånger i veckan därför finns det tid för annat som jag tycker är lika viktigt. Jag har haft turen att hitta någonting som jag verkligen brinner för, väldigt snabbt och av en ren slump. Då blir det automatiskt lättare att njuta av vad man gör istället för att tycka att det är påfrestande. 

London Part II


En utav de främsta anledningarna till att vi åkte till London från första början var för att se engelsk fotboll. 
Favorit laget Chelsea som vi ser en gång om året på deras hemarena Stamford Bridge.
Det är en otroligt häftig upplevse även för den minst fotbollsintresserade. Att se det här live är svårslaget. The Victoria. Vår kvarterspub. Här hängde vi i princip varje kväll. En väldigt mysig pub där vi snabbt blev stamgäster. 


Den där känslan i väntan på flygen som ska ta dig från platsen där du hör hemma. 
Att om 1,5 timmar vara på en helt annan punkt i världen där man pratar ett annat språk och har andra rutiner.
Annan politik och i vissa fall helt skilda förutsättningar.  - Det är slående.

Plugg / Jobb

Vad föredrar du mest, plugg eller jobb?
Jag har otroligt svårt att svara på just den frågan. Det pendlar från dag till dag. Båda har verkligen sina fördelar. Jag älskar att ha något att göra om dagarna. Lektioner och plugg som ska göras, men till en viss mån. När det blir för mycket på en och samma gång ägnar jag mig hellre åt det som jag tycker är roligt. Och plugg är inte alltid roligt. Jag är väl medveten om hur viktigt det är och vilken stor nytta det kommer att göra för mig, men ändå blir det så otroligt tungt. Jag har svårt för att påbörja något. När jag väl kommit in i det är det inga som helst problem men det är det där första steget som måste tas innan man kommer igång. 

Sedan har jag ett jobb som jag verkligen trivs med. Det är oersättligt. Det är riktigt svårt att släppa det. Att dra ned på timmarna bara för att kunna prioritera skolan. Även om det är någonting som jag försöker med och som märks av att jag gör är det tufft att prioritera bort något man verkligen vill prioritera framför allt annat. Att lyckas hitta en balans mellan dessa två hade abslout varit det ultimata för mig och jag kan glädja mig själv med att det är en pågående process.

London Part I


Hyde Park. Fantastiskt fint. Vi gick otroligt långt under dessa dagar. Lördagen bjöd även på superhärligt väder.
Det fina vädret bjöd på en promenad igenom Hyde Park. Hösten har inte riktigt försvunnit där än.
Löven på träden var kvar. Åh vad jag tycker om hösten.
 


Vad vore en resa till London utan minst ett upplagt kort av dessa underbara telefonkioskar?
Det är SÅ London. Så häftigt! 


Ja, lördagen bjöd på otroligt fint väder. Solen sken över underbara London. 
Jag vill tillbaka SNART igen! och det lovar jag mig själv att jag ska.  

A day of

Min lediga dag spenderades på ett nyöppnat SPA på Lindholmen. Riktigt mysigt!

Upp